Att springa hinderbana är en riktigt säsongsbetonad sport i Sverige. Med kalla vintrar finns det inte riktigt utrymme för att springa runt blot och lerig i en bana. Du skulle i så fall riskera att snabbt bli nedkyld. På sommaren går det bättre att springa. Är det en riktigt varm sommar är det dock viktigt att tänka på att få i sig mycket vätska under hinderbanans gång.

Om du vill delta i lopp i Sverige är de flesta arrangerade i april-maj och augusti-september. Det beror på att vädret helt enkelt är som mest tillåtande då. Du har alltså gott om tid på dig att träna mellan loppen då de endast arrangeras två perioder per år.

Visst kan du springa hinderbana även på vintern i Sverige. Det rekommenderas dock att du är rejält påklädd om du ska göra det på vintern. Se även till så att det inte är något farlig is på hindren som gör de hala.

Annars passar vintern perfekt för att träna upp dig inför sommaren och våren. Allt från löpning och styrketräning till klättervägg, simning och Crossfit är bra träning för att bygga upp din kropp.