För att orka springa genom en lång hinderbana är det viktigt att tänka på vilken kost du får i dig. Vilken mat som passar för hinderbanelöpning är olika för alla, beroende på vilken kost man valt att äta.

Medan en del äter vanlig husmanskost väljer andra att äta veganskt eller enligt den paleolitiska läran. Därmed föredrar en del att packa sig fulla med kolhydrater inför ett lopp eller träning medan andra fyller på med fett för att kunna köra på fettdrift.

Alla sätt fungerar lika bra, det väsentliga är att tänka på att tillföra rikligt med energi så att du klarar dig igenom hela loppet.

Ät en kost med betoning på rena råvaror

Oavsett vilken kost du väljer att äta är det ett bra tips att försöka äta så mycket rena råvaror som möjligt. En kost fylld av halvfabrikat, snabbmat, alkohol och söta drycker kommer inte att ta dig till den perfekta kroppsformen för en hinderbanelöpning. En sådan typ av kost kommer istället hjälpa snarare än stjälpa din träning.

Genom att däremot äta rena råvaror såsom protein från djurriket, nyttiga fetter och en stor mängd grönsaker och frukt kommer din kropp istället att kunna utveckla en fin form. Med hjälp av en sådan kost och effektiv träning kan du få en perfekt kondition och bra muskulatur.

Att träna inför en hinderbanelöpning består således av två delar. Dels måste du ge kroppen rätt förutsättningar genom att mata den med näringsrik och energirik mat och dessutom måste du ge kroppen den träning den behöver för att bli stark och uthållig. Allt börjar med vad du gör i köket och fortsätter sedan ut på träningsbanan.