Att träna vet vi alla är nödvändigt för människan, vare sig vi vill erkänna det eller inte. Träning är det perfekta sättet att ge utlopp för energi, att rensa hjärnan samt att skapa en kropp som ska vara stark i flera år framåt. Trots att våra kroppar är gjorda för att röra på sig är det inte alla som hittar motivation till träning. Att enkelt tänka att “kroppen behöver det och jag kommer må så mycket bättre efteråt” fungerar tyvärr inte för oss alla.

Därför rekommenderar jag att sätta upp ett mål med träningen. Det är fördelaktigt att delta i ett sportsligt evenemang, då har du ett satt datum och ett tydligt fokus på vad du ska klara av detta datumet. Och det är här just hinderbanelöpning är en av mina absoluta favoriter.

Det ingår en hel del kondition i träningspasset, samtidigt som du får hinder på vägen som får bort tankarna på endast löpning. Själva hindren blir en rolig utmaning i sig och något som ofta ger mer energi under löpningen, då tankarna ligger på hur du ska klara hindret – och inte på att du faktiskt börjar bli väldigt trött i benen. Det får du känna av efter loppet istället.

Känner du dig redo för en utmaning som exempelvis “Tough viking” till våren? Gå in på fritidskläder för att köpa lite snygga träningskläder som motivation, anmäl dig och börja träna!

Gå gärna in på hinderbanelöpningför att läsa mer om olika tävlingar inom hinderbanelöpning.