Hinderbanelöpning är en motionsform som växer sig allt populärare i Sverige. Allt fler människor får upp ögonen för denna aktivitet som ger såväl en rejäl träningsrunda som mycket glädje på en och samma gång.

De flesta har säkert någon gång testat på att springa en hinderbana på gymnastiken under skolåren. Detta är dock något helt annat. På dagens professionella hinderbanor får du ett adrenalinpåslag utan jämförelse och det är riktigt roligt att ta sig igenom banorna. Antingen på egen hand eller med hjälp av ett par vänner.

Hinderbanor ploppar upp som svampar över hela landet. Det finns idag en mängd olika lopp du kan anmäla dig till inom landets gränser om du vill springa av dig.

Spring hinderbanor för att återskapa kroppens naturliga rörelsemönster

Att springa hinderbanelöpning är en perfekt motionssport för dig som verkligen vill använda din kropps maximala potential under ett och samma träningspass. Förr i tiden kunde människor hoppa högt, bära tungt och springa under flera timmar. Allt detta för att kunna försvara sig och samla in den mat som behövdes. Att röra på sin kropp hela tiden var helt enkelt en daglig syssla som behövdes för att kunna leva ett säkert liv där det fanns tillgång på mat.

Idag sitter människor istället still den absolut största delen av deras dag. Åtta timmar spenderas på jobbet, för många sittandes på en kontorsstol. Sedan spenderas åtta timmar i sängen, men först ska det spenderas ett antal timmar framför tv:n. Det finns helt enkelt inte alls samma utrymme för rörelse och motion i vardagen som det borde. Vår väg från rörliga människor som klättrade i träd, lyfte stockar och sprang i tung sand till stillasittande varelser med diverse kroppsåkommor har gått snabbt.

Den ultimata träningen för alla

Just därför är hinderbanelöpning den ultimata träningen för alla som vill tillbaka till vårt ursprungliga rörelsemönster. I hinderbanelöpning får kroppen verkligen utnyttjas på det sätt som är tänkt och den kommer garanterat att tacka dig.

Du kan testa att bygga ihop din egna hinderbana om du har tillgång till en stor trädgård eller ett annat öppet område. Om du vill bygga ihop en tillfälligt finns det möjlighet för det också med mindre antal hinder som du kan flytta. En del städer har också uppbyggda hinderbanor du kan ge dig på.

För en extra stor utmaning kan du anmäla dig till något av alla de lopp i hinderbanelöpning som finns såväl runt om i landet som utomlands. Genom att anmäla dig till ett lopp får du stor motivation till att öva på din fritid inför det kommande loppet. Dessutom kan du maximera din kropps fysiska förmåga genom såväl kost som träning på en rad olika sätt för att prestera så bra som möjligt.