Att börja med hinderbanelöpning är enkelt. Du kommer snart att upptäcka att det är riktigt roligt att springa över stock, sten och hinder. Det är helt enkelt en perfekt motionsform för dig som även vill ha kul under tiden.

Anmäl dig till ett lopp

Ett bra sätt att komma igång med din hinderlöpning är att anmäla dig till ett lopp. Då får du ett mål att träna för och du kommer känna dig mer motiverad att ta dig till dina träningspass.

Du kommer få en hel del positiva effekter av hinderbanelöpning. Din kropp kommer bli starkare och smidigare. Du kommer bli mer hälsosam och vardagen kommer kännas enklare. Ett hinderbanelopp kräver såväl styrka som strategi så du får även arbeta med huvudet genom banan.

Rätt kläder för hinderbanelöpning

För att börja med hinderbanelöpning kan du använda dina vanliga träningskläder och ett par löparskor. Det viktiga är att kläderna är bekväma och fungerar att ta sig över hinder i.

En del vill använda handskar för att ta sig igenom banan medan andra föredrar att springa utan. Du får testa dig fram och se vad som känns bäst för dig.