Om du har en stor trädgård eller ett annat område du disponerar över ute i naturen kan du bygga din egna hinderbana. Då har du alltid en bana i närheten för att kunna träna upp dina färdigheter. Dessutom blir den ett perfekt avbrott i vardagen för att röra lite på kroppen. Glöm inte att bjuda in in din familj och dina vänner så att de också får testa vad deras kroppar går för.

För att bygga en hinderbana behöver du fundera på vilken typ av hinder du vill ha. Välj de du dels tycker är roligast och dels ger dig absolut bäst träning.

Du kan till exempel välja att bygga hinder som alla tränar olika delar av din kropp. Varför inte bygga ett hinder för balansen, ett för armstyrka, ett för snabbhet och ett för klättring. På så sätt får du en bra variation. Något du inte behöver tänka på är hur lång banan är. Istället kan du jogga runt mellan hindren.

Fundera alltså på vilken typ av hinder du vill ha och vilka material du behöver för att bygga ihop dem. Tänk på att göra de så stabila som möjligt för din säkerhets skull.