Några av de största hinderbaneloppen i Sverige arrangeras bland annat av Tough Viking och Toughest. Du känner säkerligen fler än vad du tror som har deltat i något av deras lopp. Det är välutvecklade lopp och arrangörerna har stor erfarenhet av att skapa de perfekta hindren och en bra bansträckning.

Lopp med hinderbanelöpning brukar arrangeras antingen på våren eller på hösten i Sverige. Då är det mest fördelaktigt vädermässigt med varken för varmt eller för kallt.

Tough Viking

Det var Tough Viking som tog hinderbanelöpning till Sverige och introducerade det för landets äventyrliga invånare. Du får givetvis en medalj när du utför något av deras lopp, det perfekta skrytföremålet helt enkelt. Tough Viking konstruerar sina hinder tillsammans med elitförbandet Kustjägarna för att göra de extra utmanande. Tough Viking har även en version för barn.

Toughest

Toughest levererar en rejäl utmaning för alla träningsnivåer. Här kan alltså allt från motionären till den hinderbanerfarne få känna på puls och adrenalin. I Toughest 40 olika hinder kommer du absolut få känna att du lever. Även i Toughest kan du springa i lag vilket ger en extra härlig stämning längs med banan där alla hjälps åt.