För att föra vidare sportintresset till nästa generation och tidigt uppmuntra dina barns rörelselusta kan du bygga en hinderbana i trädgården. Med stabila och säkra hinder kan både barn och husdjur få glädje och motion, samtidigt som vardagstristessen motverkas. Genom rörelse byggs starka ben, samtidigt som barnen får D-vitamin från solen och sover gott på natten.

Hos https://flo-rea.com/ hittar du ett stort sortiment av blomsterlökar, fröer och tillbehör som du kan använda för att skapa en vacker trädgård med hinderbana. Här finns också en särskild kategori med produkter för barn, vilket innebär att den yngre generationen kan vara delaktig i både planering och plantering med produkter från https://flo-rea.com/ . Du hittar blommor och grönsaker i många olika kulörer, så att du med https://flo-rea.com/ enkelt kan skapa en väldoftande och vacker trädgård väl anpassad för hinderbanelöpning.

Fysiska fördelar med hinderbanelöpning

När du har anlagt din hinderbana i trädgården kan dina barn prova den och grundlägga sitt sportintresse. Med daglig träning kan du få en funktionell kropp, mental styrka och förebygga sjukdomar. Löpningen gör det möjligt för dig att hitta kroppens potential under ett träningspass, samtidigt som du känner adrenalinet flöda och får behagliga endorfiner.

Fysisk aktivitet minskar din risk att drabbas av för tidig död, metabola sjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar och benbrott. Alla rörelser är bra, även vardagsmotion. Om du eller dina barn är ovana vid att vara fysiskt aktiva kan ni börja med mindre mängder aktivitet, och sedan öka intensitet och frekvens samt varaktighet.

Fysisk aktivitet för barn

När det gäller barn bör alla unga och barn vara fysiskt aktiva under veckodagarna, både helger och vardagar. Om barnen suttit länge framför läsplattan eller datorn är det bra att avbryta stillasittandet med en stunds aktiv lek eller träning på hinderbanan. Unga bör vara fysiskt aktiva minst en timme varje dag, där aktiviteten är måttlig till hög och ger en förhöjd andning och puls. Minst tre dagar i veckan bör den fysiska aktiviteten ha hög intensitet och stärka skelett och muskler. Dessa aktiviteter kan vara naturligt ingående i lek, som att hoppa och springa. Det går också bra att låta barnet delta i en idrott, som hinderbanelöpning. Här kan du tidigt väcka barnets intresse för motion med hjälp av en hinderbana i trädgården.

Bygg en hinderbana

För att skapa en tilltalande hinderbana kan du börja med att köpa in fröer till väldoftande blommor från https://flo-rea.com/. Det är rätt enkelt att bygga själva hinderbanan, då du kan använda dig av saker du har hemma eller hitta bra hinder ute i naturen. Du kan använda dig av pinnar, lådor, plankor, hinkar, små stenar och koner. Välj ut en lämplig yta som helst bör ligga på gräs och vara öppen. Börja med en startpunkt som du märker ut med en pinne eller ett hopprep. Därefter kan du bygga hinderbanan med koner som du sätter ut så att barnet kan springa i sicksack, och lådor som barnet måste hoppa över. Plankor är lämpliga till att bygga en balansgång, och pinnar skapar snabbt en rolig hopphage.