Om du ska springa ett hinderbanelopp är det viktigt att komma förberedd. Du måste vara uppvärmd i kroppen för att minska skaderisken. Dessutom ska du ha välanvända kläder som du vet är bekväma och tåliga. Det är alltså inte ett bra tillfälle att testa nya kläder på.

Klä på dig detta

Det bästa är att springa i långa tights och en långärmad tröja. Då skyddar du dig själv mot att skrapa upp din hud. Se dessutom till att alla dina klädesplagg är tighta och i material som andas. Du kommer bli blöt när du springer och om du springer i bomullsplagg kommer du snabbt att börja frysa.

För att klara av banan så enkelt som möjligt är det viktigt att ha skor med bra fäste. Delar av en hinderbana är ofta såväl hal som blöt så detta är en väsentlig del av din utrustning. Även handskar kan hjälpa dig att ta dig igenom banan enklare.

Förbered dig mentalt och med energi

Kom ihåg att även förbereda dig mentalt. Snygga kläder och väl insprungna skor i all ära men ett hinderbanelopp tar mycket på ditt psyke. Därför är det viktigt att du tar loppet hinder för hinder och är införstådd med att det kommer bli jobbigt.

Innan loppet är det också viktigt att ha laddat med mycket energi. Se till att äta mat du vet kommer hjälpa dig med din prestation.

När du springer lopp är banan bemannad med hjälppersonal överallt. Om du behöver hjälp finns den alltså aldrig långt bort.

Innan ett lopp startar brukar det gå att få information på internet om vilka hinder som finns. Gå igenom banan steg för steg så du vet vad du har att vänta dig. Det brukar även finnas tips för hur du ska ta dig över ett visst hinder.