Med full fart på dina löpsteg och med kraft i dina armar kan du ta dig igenom en hinderbana. Över hinder högre än dig själv, genom lerpölar och genom att gå armgång till dina krafter nästan är slut.

Att ta sig igenom en hinderbana ger adrenalin till kroppen och ger dig så pass mycket endorfiner att du snabbt glömmer bort det jobbiga med banan.

Redan innan ett hinderbanelopp startar kommer du känna glädjen komma bubblande i kroppen. Du vet att nu väntar ett av årets bästa dagar. Likt en blandning mellan Stålmannen och Spindelmannen kommer du sväva genom banan och verkligen få känna hur din kropp klarar av alla de fysiska ansträngningarna. Varje gång du tar dig över ett hinder som till synes verkade omöjligt kommer du känna dig mer levande än aldrig förr.

Ta dig över ramper, åla i bäckar och springa genom eld, det är sådant du inte gör när den grå vardagen knackar på. Men under din hinderbanelöpning – då får du verkligen känna på hur det känns att leva fullt ut och bli ett barn på nytt. Just därför är det så roligt att springa hinderbanelöpning.