Även barn älskar att springa hinderbanor. De brukar vara riktigt duktiga på det sin smidighet och koordination. Hinderbanor är den perfekta motionsformen för barn. Dels får de öva såväl styrka som kondition samtidigt som de rör på hela kroppen. Hinderbanor är också lekfulla och fyllda av äventyr vilket gör att barn ser en hinderbana som en enda stor lek.

De hinderbanor som finns för vuxna passar sig dock inte lika bra för barn. Hindren är helt enkelt för farliga och skaderisken är för stor. För barn så får hinder inte vara för höga och de måste vara anpassade till den kroppsstyrka som barn besitter.

Det finns dock en hel del hinder som lämpar sig utmärkt för barn. tänk på att anpassa alla hinder för dina barns storlek och ålder. Hindren kan variera beroende på om dina barn är små eller tonåringar.

Hinder som lämpar sig för barn

Det finns många hinder som passar speciellt bra för barn. Se listan här nedan för att få inspiration till vilka hinder du kan bygga hemma. Tänk på att alltid ha översikt över barnen när de använder hinderbanan ifall de skulle skada sig.

Nedgrävda däck

Ett hinder som lämpar sig utmärkt för barn är nedgrävda däck. Du gräver ner däcken ståendes så att den översta halvcirkeln av däcken sticker upp ur jorden. På så sätt kan barnen hoppa mellan dessa däck vilket gör att de övar på sin smidighet och balans.

Liggande däck

Istället för att gräva ner däck kan du lägga dem två och två bredvid varandra så att de formar en linje. Dessa kan barnen hoppa mellan eller springa med en fot i varje däck. Det är en perfekt konditionsträning, även för vuxna.

Tunnel

Skaffa en utdragbar tunnel i tyg som finns i många barnaffärer. Den är tajt på utrymme och barnen kan krympa eller kravla sig igenom den.

Balansgång på stockar

Om du har två långa trädstockar kan du placera de efter varandra för att skapa en balansgång. Det fungerar även med två långa träplankor som du lägger efter varandra, gärna några decimeter upp i luften för extra utmaning.

Springa slalom

Skaffa några vedstockar eller plastkoner och ställ upp med jämna mellanrum. Dessa kan barnen springa slalom emellan, något som blir en perfekt uppvärmning.

Det är enkla hinder som gäller för barn och de som nämns ovan är perfekta för vuxna och barn att leka sig genom tillsammans.