Är du sugen på att testa hinderbanelöpning, eller är du redan en erfaren hinderbanelöpare? Vad som än gäller för dig är det av högsta vikt att du klär dig rätt för att aktiviteten ska bli så rolig som möjligt. Här följer tips på bra kläder du kan sätta på dig för att tackla hinderbanan som ett proffs.

Mjukt och stretchigt

Stela kläder med hårda sömmar hör inte hemma på en hinderbana. Istället bör du välja kläder som formar sig efter kroppen och följer dina rörelser. Ett par seamless tights är perfekta när du ska ge dig ut på banan. Seamless tights har inga sömmar som skaver, men skyddande långa ben som gör att din hud skyddas från hårda kanter som annars kan orsaka skrapsår. Till dina tajts väljer du en träningstopp i ett funktionsmaterial som andas. På fötterna är det bra med oömma skor, gärna sådana som är vattenavvisande. Ett varv på en hinderbana kan nämligen ibland vara ganska kladdigt och lerigt. Då är det skönt om fötterna hålls torra.

En populär folksport

När du är kittad och klar för banan är det bara att ge dig ut och pröva din styrka och smidighet. Idag finns mängder av banor att välja bland, och nya hinderbanor öppnar hela tiden. Varför inte ta med dig ett gäng vänner och ha en heldag på hinderbanan? Det blir en perfekt utflykt som är rolig för alla. Glöm inte att hindren ofta kan anpassas så att du och dina vänner kan välja olika svårighetsgrad beroende på erfarenhet och styrka.